Vachtverzorging

Iedere hond is gebaat bij een juiste vachtverzorging. Uw huisdier voelt zich er goed bij en ziet er na een behandeling weer op en top uit. Een bezoek aan de trimsalon wordt door de meeste dieren als heel prettig ervaren. We bieden meer als alleen maar knippen en plukken. Wij zorgen er voor dat uw hond naar zijn vachttype, rasstandaard en natuurlijk uw wensen in model gebracht. De vacht wordt deskundig verzorgd met de best passende producten. En met de adviezen die u als baasje mee krijgt, kunt u thuis tussen de behandelingen in de vacht van uw huisdier optimaal verzorgen. Uw hond zal u dankbaar zijn.

 

Alle behandelingen zijn inclusief:

 • Wassen en drogen van de vacht
 • Borstelen en ontklitten
 • Plukken of
 • Knippen of
 • Effileren
 • Reinigen van de oren en ogen
 • Knippen van de nagels
 • Styling naar persoonlijke wens
 • Styling naar Rasstandaard
 • Verwijderen van eventuele teken
 • Indien uw hond vlooien heeft moet u dat van te voren even melden deze worden dan verwijderd tegen een meerprijs.

In onderstaand overzicht kunt u zien welke behandeling het beste bij uw hond past.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Knippen

Bij het knippen wordt de vacht ingekort met behulp van een schaar. De vacht wordt netjes in model geknipt. Het model wordt afgestemd op het hondenras en op uw wensen.

 

Voorbeeld rassen: Poedels, Shih-Tzu's, Maltezers,

Lhasa Apso's, Yorkshire Terriërs en Tibetaanse Terriërs

 

Behandelingen per jaar: 4-8 maal

 

 

Plukken

Plukvacht bestaat uit een zachte dichte ondervacht en een draadachtige bovenvacht. (dekhaar). De ruwe vacht verhaart niet vanzelf, het heeft dus hulp nodig om het dode haar kwijt te raken. Bij het plukken verwijderen we de loszittende dekharen. De vacht dient in goed trimrijp te zijn om de huid zo min mogelijk te irriteren. Loszittende haren worden met wortel en al verwijderd. Dit gebeurt minimaal 2x per jaar.

Het is dus belangrijk dat een ruwharige vacht echt geplukt wordt. Wordt deze geknipt of geschoren, geeft dat structuur en kleur verlies. Daarnaast gaat het sneller klitten en blijft langer nat.

 

Voorbeeld rassen: Ruwharige Teckels, de meeste Terriërs (zoals Airedale Terriër, Cairn Terriër, Fox Terriër, Ierse Terriër, Parson Terriër), Schnauzers en Griffons.

 

Behandelingen per jaar: 2-4 maal!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Effileren

Het effileren is het uitdunnen en/of inkorten van de vacht, dit gebeurt met een effileerschaar.

Met deze schaar wordt het haar van de hond zo behandeld dat er een natuurlijke verloop zit tussen het korte en lange haar. Deze methode voorkomt dat scherpe overgangen zichtbaar zijn.

 

Voorbeelden: Shih-Tzu's, Lhasa Apso's, Maltezers, Labradoodle, Goldendoodle , Golden Retrievers, Flatcoated Retrievers en de meeste soorten Spaniels.

Behandelingen per jaar: 4-8 maal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Strippen

Bij een stripvacht heb je naast de onderwol 2 lagen dekharen. Bij een stripvacht pluk je per keer een halve vacht eruit. Met het plukken van een stripvacht welke veel honden al van nature al hebben, halen we gelijkmatig over de hele vacht de helft eruit. Terwijl de ene helft trimrijp is groeit de andere helft in een krijg je een ritme, waardoor dus altijd dekharen boven de onderwol en is zo altijd beter beschermt.

 

Behandelingen per jaar: 3-4 maal


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontwollen

Tijdens de rui periode wordt de onderwol ingeruild voor een nieuwe vacht. We komen de haren overal tegen, in elk hoekje ligt wel een dotje haren.

Om deze periode voor u als baasje en voor de hond aangenamer te maken is er een speciale behandeling mogelijk, namelijk ontwollen. Na deze behandeling zullen er veel minder haren loskomen, dit scheelt enorm veel met stofzuigen in huis.

 

Voorbeelden: Golden Retriever, Newfoundlander,

Berner Sennen hond, Leonberger, Shetland sheepdog, Bobtails, , maar ook alle kortharige rassen zoals Labrador, Boxers, Jack Russels en Bulldogs.

 

Behandelingen per jaar: 2-4 maal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wassen

Bij het wassen van uw hond wordt de vacht en de huid grondig schoongemaakt. We wassen met professionele shampoos die bij de vacht van uw hond past. Soms is het nodig om te wassen omdat de hond vies is of last heeft van parasieten. Maar het is ook makkelijker om een schone vacht te ontklitten en de hond dus beter in model te krijgen. Ook zal de onderwol sneller loskomen. Soms moet de hond gewassen worden met speciale shampoos die door de dierenarts zijn voorgeschreven. Ook dan kunt u bij mij terecht.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Puppy beurt

Puppy beurt is voor pups tot 5 maanden en is vooral bedoeld om de puppy te laten wennen aan het bezoek van de trimsalon. De pup wordt dan op tafel gezet en maakt kennis met de gereedschappen die gebruikt worden in de trimsalon en spelenderwijs worden een aantal handelingen uitgevoerd zoals het haar tussen de voetzooltjes knippen en eventueel oren uitgeplukt en oogjes schoongemaakt. Zodat de pup als hij echt voor de eerste beurt naar de trimsalon komt al gewend is aan een aantal handelingen. Als de pup weer opgehaald wordt krijgt u als baasje nog advies over de vachtverzorging.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scheren

Met behulp van een tondeuse kunnen we de vacht op verschillende lengtes inkorten. Soms is de hond zo vervilt

(vol met klitten) dat scheren de enige optie is.

Let op! Scheren is niet voor iedere vacht geschikt. Bij plukhonden kan de vacht veranderen van kleur en structuur. Dit geldt ook voor langharige honden met een zijdevacht, hier kan de zijde haren veranderen, voor de zachte haren komt er wol voor terug, dit raakt alleen nog maar sneller in de klit. Voordat we gaan scheren zullen we dit met u overleggen!

 

Ontklitten

Ontklitten wil zeggen het voorzichtig verwijderen van klitten uit de vacht. De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, in de baard, buik, oksels, binnenzijde achterpoten. We proberen zo voorzichtig mogelijk de klitten te verwijderen, we willen de hond niet onnodig pijnigen. Als de hond echt tot op de huid vervilt is, dan is er soms maar 1 oplossing en dat is kort scheren.

Borstelen

Iedere honden bezitter weet dat zijn hond gekamd of geborsteld moet worden. Niet voor iedereen is het makkelijk om zijn of haar hond goed te borstelen. Sommige honden zijn het niet gewend gemaakt geborsteld te worden waardoor dit een moeilijke klus is voor het baasje. Soms komt het door bijvoorbeeld tijdgebrek, blessure of beperking.

Aangezien een goede borstelbeurt erg belangrijk is, heeft Trimsalon Wonderful4dogs een borstelabonnement. Vraag naar de voorwaarden.