Rui behandeling

 

Waarom in de ruiperiode naar de trimsalon

Niet alle haren van de hond vallen tegelijk uit ze hebben een eigen haargroeicyclus. Van nature hebben honden tweemaal per jaar een ruiperiode van ongeveer 3-5 weken, namelijk in de lente en de herfst. Maar dit wordt beïnvloed door weersomstandigheden maar nog veel belangrijker, de huis hond ligt vaak binnen bij de verwarmingen en de vacht wordt vaak overdreven veel geborsteld. Hierdoor is het ruiproces niet meer zoals het van nature hoort te zijn.

Buiten de ruiperiode om dient er zo weinig mogelijk geborsteld te worden, aangezien u niet alleen de dode haren maar ook de levende (dus vaste) haren uit de hond borstelt. Deze levende haren worden weer door de vacht vervangen met als gevolg dat er een onregelmatige vachtpatroon ontstaat en dus een continue rui creëert.

 

Wat kunnen wij in de trimsalon daar tegen doen:

Door de hond één keer per kwartaal een wasbeurt te geven. Door middel van wassen met speciale hondenshampoos worden de haren week waarna ze vervolgens met een waterblazer (krachtige fohn) de vacht droog blazen. Door de hoge druk van de waterblazer worden de dode haren verwijderd en de levende (vaste) haren blijven onbeschadigd. Door de combinatie wassen en droog blazen kan de ruiperiode aanzienlijk verkort worden. Dit is zowel gunstig voor de hond als de baas.

Deze behandeling is zeer geschikt voor bijvoorbeeld kortharige honden ( ook deze vachten kunnen flink verharen) Labrador, Beagle, Jack russel, Mopshondje enz.

 

Dit geldt ook voor de iets langer vachten.  Zoals bijvoorbeeld bij de Keeshonden, Poolhonden, Duitse herder, Golden Retriever, Newfoundlander. Hierbij noemen we het ontwollen; door middel van dezelfde techniek wordt de ondervacht (de wol) uit de vacht geblazen.

 

Het is verbazingwekkend hoeveel haren er bij deze behandeling los komen.
En het scheelt enorm veel met het stofzuigen in huis.

 

Contactgegevens

Trimsalon Wonderful4dogs

Heibeekstraat 30, 5662EG Geldrop

Tel 040 8488682