Wist u dat u uw hond ook gewoon in de winter kan laten trimmen?


Veel mensen denken dat in de winter de hond niet getrimd hoeft te worden. Als het koud is biedt de vacht immers bescherming en wij trekken toch ook een dikke winterjas aan. Helaas werkt dit juist vaak averechts!


De meeste honden hebben in de winter eerder last van vocht en niet zozeer van kou. Wanneer de haren bij de hond wat langer blijven in de winter, gaat deze sneller klitten door de regen, de sneeuw en het vochtige weer. Klitten trekken aan de huid en doen pijn, als de vacht vervilt raakt sluit dit de huid af , waardoor vuil en ongedierte er niet uit kunnen en er kan geen lucht bij de huid, dit kan leiden tot jeuk en smetplekken.


Maar wanneer een hond nat wordt en (half) lang haar heeft, blijft het langer nat en dat is niet goed voor de vacht. Doordat wij heerlijk warm de kachel en/of verwarming aan zetten zal deze vacht door deze combinatie gaan uitdrogen. Een vacht die schoon, niet uitgedroogd en klitvrij is, zal makkelijker opdrogen.


Tegenwoordig hebben we Jasjes, truitjes en dekjes voor de honden, helaas zorgen deze voor wrijving met het haar en bij constante frictie kan dit bij (half)lang haar voor klitten zorgen.

 

Voetjes van uw viervoeter vragen ook de nodige aandacht. Door zout op de weg kan dit tussen zooltjes en tenen gaan zitten en dit gaat irriteren. Het is op die plekken voor de hond erg gevoelig U kunt een schoon en kortgeknipt voetje gemakkelijker onderhouden en schoonhouden. Lange haren tussen voetzooltjes kunnen tevens zorgen voor sneeuwklompjes! Bij thuis komst, kunt u het beste met een handdoek de voetjes schoonmaken, zodat ze in ieder geval pekelvrij zijn. U kunt de voetjes eventueel insmeren met vaseline, een goede bescherming tegen pekel.

 

Kortom een hond die in de winter naar de trimsalon zal gaan zal zich veel lekkerder en heerlijk verzorgd voelen.